Een dartbord kopen bij Mcdartshop.nl

Dartbord kopen: hoe doe je dat?

Wil jij een nieuw dartbord kopen en ben je benieuwd op welke wijze je deze het beste kunt ophangen in jouw stamkroeg of in je eigen woning? We vertellen je in dit artikel graag op welke afstand jij het beste je dartbord kunt ophangen om het meeste plezier uit het darten te halen, maar ook om op een professionele manier te darten wanneer de kroegen weer open mogen.

 

Je wilt een dartbord goed ophangen zodat je er zeker van bent dat je zowel thuis als op kantoor of in de kroeg op de juiste manier leert darten met je nieuwe dartpijlen. Het is namelijk erg lastig wanneer je op een bepaalde hoogte of afstand speelt die sterk verschillen van de richtlijnen. Je kunt zomaar heel slecht gooien wanneer het dartbord niet juist hangt.

 

Afstand Dartbord

Op 237 centimeter hang je het dartbord gemeten vanaf de oche. Dit de officiële manier voor professionele darters en dus ook voor jou! Het opmeten van de juiste dartbord afstand kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het meten vanaf de grond, ook al is dit niet heel accuraat. Het beste wat je kunt doen is de afstand gemeten vanaf de Bull. op die manier voorkom je dat je niet vanaf de juiste afstand het dartspel beoefent.

 

Ophangen met een systeem

Een ophangsysteem biedt de oplossing om dat dartbord goed vast te zetten. Je voorkomt dat het bord zomaar van de muur afvalt, maar een ander heel fijn voordeel van een ophangsysteem is dat je het dartbord kunt draaien en daardoor het bord ook niet zo snel beschadigd. Wel zo fijn als je er lang mee kunt spelen. Daarnaast geeft het ook wat dimensie in het spel omdat je niet elke keer op de 20 mikt. Leuk toch?

 

Dartborden kopen: Recreationeel of professioneel?

Ga jij net starten met het darten? Begin dan voor met het spelen op een wat goedkoper dartbord. Zo krijg je feeling voor het spel. Sta jij bijna dagelijks op de dartbaan? Investeer dan in een goed dartbord gebouwd uit goede materialen om meer plezier uit het darten te halen. Vaak gaan de duurdere borden langer mee, zeker als je er veel op speelt.

 

Start vandaag nog met darten op een goed dartbord en koop bij MCdartshop een dartbord dat bij je past.