Het openbaar vervoer

Vroeger in in de tijden van de Grieken en de Romeinen waren er natuurlijk nog geen bussen. Toen waren er namelijk schepen. Dit kon je zien als het eerste echte water transport. Dit werd niet in Griekenland gebruikt maar ook in landen waar zij veel kanalen hebben zoals, China en Egypte. Voor hun maakte het transport van goederen en mesen zeer gunstig met de schepen. Voor de rest was er niet echt wat anders. Het enige wat het dichtsbij komt zijn mensen die met een paard reizen. Anders had je ook wel kleine dingentjes die mensen express opstelde zoals speciale rust plekken die gemaakt werden voor mensen die steeds dezelfde route gingen.

Een lange tijd later in de tijd van koniging Victoria kwamen ook de koetsen. Dit kan je zien als de eerste echte taxi service. Een koets is een structuur met wielen die getrokken werden door paarden zodat je niet hoeft te lopen. Ook hier werden dit soort rust plekken  goed gebruikt voor mensen die met de paard reizde als de tocht te lang is. Zo kwamen er langzamer hand steeds meer ideeen om het reizen voor de lopende mens het gemakkelijk te maken.

Een lange tijd later rond de 1600 kwamen de eerste echte bussen uit in Frankrijk. Echter zijn dit niet zo maar bussen maar de beroemde dubbeldekker bussen. Inderdaad, de dubbeldekker werd door de Franzen bedacht. Het duurde zelfs eventjes voor dat deze bussen ook nageaapt worden door de Engelse. Rond 1829 begon het eerste gebruik van deze bussen in Londen.

Echter had Engeland ook wat uitgevonden voor transport. namelijk de treinen. In 1806 konden de eerste pagagiers instappen. Deze treinen werden niet met elektrisiteit of zelfs met kolen gereden maar met paarden. De wagonnen werden vroeger door paarden getroken. Net als een koets maar met meer ruimte voor pagagiers. Deze trein werd gereden in het gebied van Wales.

Gelijk na deze inventie kwamen rond 20 jaar later ook de locomotieven. Dit zijn treinen die door kolen aangestuurd werden. In plaats van elektrisiteit of olie werden er kolen in een soort openhaard gegooit om zo de trein energie te geven. Deze trein werd geplaatst in het noordoosten van Engeland.

Na de inventie van de locomotief kwamen er steeds meer en meer inovaties. Zo kwam ook de metro's te ontstaan of ook wel de ondergrondse treinen. Zo ging het maar steeds beter en beter met de inovaties. Zo kwamen langzamerhand de gewonen transport middelen die wij vandaag kennen. Hierdoor zijn ook de oude transportatie middelen zoals paarden en locomotieven niet meer nodig in het dagelijkse leven. Toch waren zij heel erg belangrijk, zonder deze inovaties zouden wij uiteindelijk nooit het OV hebben die wij vandaag kennen.

2. Impact van OV

Natuurlijk is het zo dat dit een hele goeie invotatie is. Het openbaarvervoer zorgt er voor dat mensen die niet zelf een auto hebben of die lang moeten reizen het super makkelijk te maken. Vroeger moest je namelijk lopen of een paard gebruiken als je het geld had. Tegenwoordig hebben wij alerlij vervoerdsmiddelen waarbij wij super snel naar onze bestemming kunnen gaan, ook is het zo dat mensen met een beperking hiermee ook kunnen reizen. Als je vroeger een beperkind had dan had je gewoon geen geluk en is reizen drie keer zo lasig, ook het ov maakt het voor de beperkte mensen makkelijk. Er zijn namelijk bepaalde sitplaatsen/prodecures waarvoor het voor hun reizen amper een verschil maakt.

 

Echter heeft deze goeie dingen ook zijn na delen. Na de inventie van de locomotief en nu ook met olie als benzine is dit niet goed voor het mileu. Omdat het openbaar vervoer brandstoffen gebruiken worden deze brandstoffen in de lucht verbrand. de stoffen die uit een voertuig komen zijn niet goed voor de lucht en dus ook voor de wereld. Hierdoor wordt er gezegt dat het klimaat door dit soort stoffen bijvoorbeeld de temperatuur laat stijgen. Ook zorgt het ervoor dat doordat het warmer wordt dat de noord en zuid pool aan het smelten zijn waardoor er ook meer water in de zee komt. Dit zorgt ervoor dat de zeespiegel stijgt wat ook schadelijk kan zijn voor mensen die laag (bijvoorbeeld onder de zeespiegel) wonen. Ook kan de verandering van het klimaat in het algemeen heel erg slecht zijn voor de dieren die in de zee leven. Hun merken het waardoor sommige diersoorten er niet mee kunnen leven. Zoals bijvoorbeeld zeekoralen. Zij zijn op dit moment uit gaan sterven door het klimaat.

3. Tot slot

Transport heeft door de tijd heen iedereen zijn leven goed veranderd. Een revolutionaire inovatie waarvoor het reizen amper tijd kost. Zo kunnen wij binnen no time bij onze familie zijn, of onze zakelijke besprekingen en of naar het land waar je altijd al naartoe wou gaan. Met al het goeds dat het zicht aanbied heeft het ook zijn slechte punten. Door deze innovaties heeft dit ook gevolgen voor onze omgeving. Als wij niet opletten kunnen er slechtere dingen gebeuren en kan dit misschien onze aarde kosten. Toch ziet de toekomst er goed uit met zijn plannen om alles elektrisch te laten draaien maar dit heeft toch nog tijd nodig.