Hoe verdien je geld met bloggen?

Veel Nederlanders verdienen geld door elke dag op hun werk te verschijnen. Tegenwoordig is het gebruikelijk om af en toe thuis te werken. Toch moet je nog wel van tijd tot tijd op kantoor verschijnen. Er zijn maar weinig banen die je volledige vrijheid geven. Wanneer jij blogt is dit echter wel degelijk mogelijk. Jij kunt bijvoorbeeld een wereldreis maken, terwijl je gewoon je werk doet. Ideaal voor mensen die van het avontuur houden en iets van de wereld willen zien.

Met bloggen valt veel geld te verdienen, maar hier heb je ook een beetje geluk en talent voor nodig. Echter, wanneer jij je best doet dan is het in ieder geval mogelijk om een modaal inkomen te vergaren. Wanneer jij je in een bepaald land vestigt waar het leven erg goedkoop is, dan hoef je niet eens veel te verdienen om makkelijk rond te komen. Het is ook mogelijk om te schrijven voor je blog over deze landen. Zo sla je eigenlijk drie vliegen in een klap. Je verdient geld met schrijven, je woont in mooie landen en je maakt weinig kosten. Kortom, het is wel te begrijpen dat er zoveel reis-bloggers zijn.

Bloggen is niet iets wat zomaar aan komt waaien, je moet er wel tijd en energie insteken. Het allerbelangrijkste is dat je, voordat je begint met bloggen, leert wat de juiste technieken zijn. Zo voorkom je dat je veel tijd verspilt aan werk wat weinig oplevert. In dit artikel kan je lezen wat de beste methodes zijn om geld te verdienen met bloggen. Sommige leveren direct resultaat op, met andere moet je wat meer geduld hebben.

Waar moet je over bloggen?

Leuk, je wilt gaan bloggen, maar waar schrijf je dan over? Dat klinkt als een simpele vraag, maar dat is het zeker niet. Het is super essentieel dat jij het juiste onderwerp kiest. Dit bepaalt voor een groot percentage of je succesvol zal zijn of niet. Veel voorkomende onderwerpen zijn bijvoorbeeld reizen, make-up, koken, fashion, gezondheid en lifestyle. Het betekent niet dat je alleen met deze onderwerpen succes kan hebben, en dat, wanneer je over dit soort onderwerpen wat schrijft, je zeker succes zal hebben. Het is ook mogelijk om een succesvolle blog te maken over iets als hengels en vissen. Het gaat erom dat je iets kiest waar jij veel van af weet, of waar jij bereid bent om veel over te leren. Op die manier kan je namelijk echt goede content schrijven waar lezers wat aan hebben. Dit is een van de belangrijkste punten om succes te hebben. Natuurlijk is het ook handig om een onderwerp te kiezen waar wel interesse voor is, en het liefst iets waar niet al te veel concurrentie voor is. Je zal zien dat, wanneer je met deze factoren rekening houdt, het al best lastig is om een goed onderwerp te kiezen. Lastig, maar zeker niet onmogelijk. Denk er gewoon een poosje over na, en dan zal je weldra iets vinden wat de juiste keuze is.

Hoe kom je aan meer lezers?

Je zal hard moeten werken om meer lezers te vergaren. Over het algemeen wil je natuurlijk hoog scoren in Google, hoewel het ook mogelijk is om veel mensen via bijvoorbeeld social media te bereiken. Je zal niet in een keer hoog staan in Google, dit is vaak een proces wat een poos duurt. Het grote voordeel is wel, dat wanneer je een positie in de top drie hebt vergaard voor een bepaald zoekwoord, je deze positie vaak lang vast kan houden. De Google-gebruikers drukken ook vaak op de eerste drie resultaten, dus je hebt dan voor een langere periode een ‘sustainable competitive advantage’. Dit is natuurlijk uitermate gunstig. Je zult zien dat je een flink aantal blogs moet schrijven voordat je echt hoog begint te scoren in Google, en voordat je lezersaantallen flink beginnen te groeien.

Geld verdienen met Google Adsense

Wanneer je eenmaal lezers hebt, kan je geld gaan verdienen. Er zijn verschillende manieren die we hieronder op een rijtje hebben gezet. Een van de bekendste en makkelijkste manieren is om gebruik te maken van Google Adsense. Dit is zo makkelijk omdat je er maar weinig voor hoeft te doen. Je hoeft alleen maar een account aan te maken, en vervolgens een stukje code te installeren. Hierdoor is Google instaat om advertenties te vertonen op jouw website. Zo krijg je betaald voor elke persoon die op advertenties op jouw website drukken.

Hoeveel geld kan je hiermee verdienen? Dat verschilt nogal. Het hangt ontzettend af van de het onderwerp. Wanneer jij blogt over huizen, en een huizenwebsite een advertentie plaatst op jouw website, dan kan je hier veel mee verdienen. Dat komt er heel veel geld omgaat in de huizenmarkt. Reclames voor voedsel zoals sushi of pizza levert daarentegen een stuk minder op. Hier zie je dus wederom dat het erg belangrijk is om goed na te denken over het onderwerp waar jij over blogt.

Over het algemeen verdien je per 1000 bezoekers zo’n drie euro. Dat klinkt als weinig. Je moet je echter wel beseffen dat zo’n blog jarenlang online blijft staan, je kan er dus ook jarenlang aan verdienen. Wanneer jij een heleboel blogs hebt, waar telkens mensen naartoe komen, dan kan je uiteindelijk goed geld verdienen.

Geld verdienen met affiliate marketing

Google Adsense is niet enigste manier om geld te verdienen met een blog. Je kunt ook kiezen voor affiliate marketing. Dit is een hele handige methode om geld te verdienen. Je tipt je lezers over een bepaald product, wanneer zij dit vervolgens aanschaffen via jouw site, krijg je een mooi geldbedrag. Dit bedrag heet een commissie. De commissie verschilt nogal, maar kan een bedrag zijn tussen de 6% en 50% van de productprijs.

Wat zijn dan precies de verschillen tussen Google Adsense en affiliate marketing? Bij affiliate marketing bepaal jezelf voor welke producten je reclame maakt. Verder krijg je alleen maar geld voor een verkocht product en niet voor een klik op de advertentie.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je aan affiliate marketing doet? Het is erg belangrijk dat je weet wat je doet. Wanneer je het niet goed aanpakt zal je maar een paar tientjes per maand verdienen, terwijl het ook mogelijk is om duizenden euro’s naar binnen te harken.

Dit zijn een paar manieren waarmee je geld kan verdienen met bloggen, er zijn er echter nog meer. Hou onze website in de gaten om meer te lezen!