Wat is de beste manier om je auto te verkopen?

Je wilt van je auto af, de vraag is hoe? Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten wanneer je jouw auto wilt verkopen. Natuurlijk wil je een leuk bedrag verdienen, maar het is ook belangrijk dat alles snel wordt afgehandeld. Tenslotte wil je natuurlijk zakendoen met een betrouwbare partij. Dit alles is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je weet hoe je dit aan moet pakken is het echter prima te doen. In dit artikel geven we een heleboel handige tips, hierdoor weet je precies waar je op moet letten wanneer je jouw auto verkoopt. Zo wordt de verkoop een hele aangename ervaring.

Je auto verkopen: doe je zaken met een betrouwbare partij?

Het belangrijkste, wanneer jij jouw auto verkoopt, is dat je zakendoet met een betrouwbare partij. Wanneer je een fiets of een computerspelletje tweedehands koopt of verkoopt op een platform zoals marktplaats, dan maakt het niet zoveel uit wanneer je een verkeerde prijs krijgt. Het gaat hier toch maar om een paar tientjes. In het geval van een auto draait het om veel grotere geldbedragen. Je moet dus goed weten met wie je zakendoet. Je wilt namelijk het juiste bod ontvangen.

Wij raden het daarom niet aan om je auto te verkopen aan een particulier. Je weet nooit wat voor rotte appels hiertussen zitten. Als na afloop blijkt dat je bent opgelicht, dan heb je vaak ook geen adres waar je verhaal kan halen. Bij een professioneel auto inkoopbedrijf zal je altijd een eerlijke prijs ontvangen. Zij hebben namelijk een reputatie hoog te houden, en willen daarom een eerlijk bod doen. Zij hebben ook de juiste expertise om een auto goed op waarde te schatten. Op die manier weet je zeker dat je een juist bedrag op kan strijken.

Hoe snel kan je een auto verkopen

Je begrijpt nu dat je voor het beste auto-bod bij een professioneel langs moet gaan, er zijn echter nog meer factoren van belang. Zo is het ook belangrijk om na te gaan hoelang het duurt voordat u een bod ontvangt. U wilt natuurlijk niet weken wachten. Lees daarom op de websites hoelang het duurt voordat het autobedrijf uw auto beoordeeld heeft. Bij sommige bedrijven heb je al binnen een dag wat ontvangen! Heb je snel geld nodig? Dan is dit natuurlijk ideaal. 

Is de taxatie vrijblijvend?

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de taxatie vrijblijvend is, je wilt nergens aan vast zitten. Het is erg vervelend wanneer jij betaalt voor een taxatie en vervolgens niet de juiste prijs geboden wordt. Dan ben je geld kwijt terwijl het je niks oplevert. Gelukkig zijn er autoverkoopbedrijven die de taxatie verrichten zonder geld in rekening te brengen. Het is aan te raden om met dit soort partijen zaken te doen. Je kan zelfs bij meerdere bedrijven een taxatie aanvragen en uiteindelijk ingaan op het beste bod. Dit is de ideale manier om je auto te verkopen. 

Komen er extra kosten bij of niet?

Iets anders wat heel vervelend is maar toch geregeld voorkomt. Je hebt een bepaald bedrag afgesproken met een bedrijf voor de verkoop van je auto, alleen op het moment van uitbetalen komen er allerlei kosten bij. Hierdoor hou je een bedrag over wat een flink stuk minder is. Sommige auto-inkopers brengen bijvoorbeeld het ophalen van de auto in rekening, andere willen geld zien voor de taxatie. Kortom, controleer altijd of je het gehele bedrag in eigen zak kan steken.  

Wordt mijn auto opgehaald?

Wanneer je dichtbij de auto-inkoop woont, dan vind je het waarschijnlijk niet erg om de auto even te brengen. Maar stel je eens voor dat je een flink stuk moet reizen, dat kan het tamelijk vervelend zijn. Wellicht heb je een schadeauto en is het niet meer mogelijk te rijden in dit voertuig. Hoe ga je de auto dan vervoeren? Gelukkig zijn er de nodige bedrijven die gratis de auto op komen halen. Dit is de ideale situatie wanneer je jouw auto wil verkopen.

Wat voor auto’s kan ik verkopen

Het is verder belangrijk om na te gaan of jouw auto wel ingenomen wordt door een bepaald bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld beschikt over een bijzonder voertuig, zoals een bestelwagen, dan moet je ervan bewust zijn dat je deze niet overal kwijt kan. Er zijn echter de nodige auto-inkopers die haast elk voertuig opkopen, inclusief auto’s die schade hebben. Het ideale van deze partijen is dat je niet hoeft uit te zoeken of ze een auto aannemen, ze kopen gewoon alles op!

Met deze tips is het een stuk gemakkelijker om het beste auto-bod te vinden. Veel succes!