Esthetische ooglidcorrecties

Overweegt u soms een ingreep voor hangende oogleden? Een ooglidcorrectie is een ingreep die meer en meer populair wordt. Dat is zeker te begrijpen, gezien zo'n ingreep niet lang duurt, niet ingrijpend is en toch snel een beter resultaat geeft. Reken wel dat het 1 a 2 weken zal zichtbaar zijn dat u een ingreep heeft ondergaan. Na deze periode van 2 weken is dit niet meer zichtbaar en kan u gewoon uw alledaags werk weer hervatten.

Wanneer mensen last hebben van hangede, zware oogleden zal dit de gelaatsuitdrukking aantasten, en hierbij ook de eerste indruk die we nalaten bij anderen. Wanneer we jong zijn heeft de huid nog een goede elasticiteit. Door veroudering vermindert echter deze elasticiteit en gaan de oogleden meer en meer doorhangen. Dit doorhangend deel van de oogleden is zowel een deel van de huid alsook een deel van het vet. Beide gaan we dan bij een ooglidcorrectie verwijderen, zodat de blik er eeen pak jonger uit ziet.

Rimpels zelf zijn een deel van het verouderingsproces, maar wanneer de oogleden extra gaan uitzakken geeft dit een extra vermoeide indruk. Deze indruk kan met een ooglidcorrectie echter fel verbeterd worden.

De klachten die veroorzaakt worden door die afhangende bovenste oogleden, kunnen we onderverdelen in cosmetische, esthetisch enerzijds en functioneel anderzijds. De cosmetische klacht komt als eerste naar voor. Het wordt steeds moeilijker om make-up aan te brengen. Men heeft een vermoeide blik en wordt daar dan ook vaak over aangesproken.

Naar de avond toe gaan die oogleden nog meer hangen en dan probeert men onbewust met de voorhoofdspieren de oogleden open te houden.

Dit geeft niet alleen een extra vermoeiend, zwaar gevoel, maar zorgt eveneens voor extra voorhoofdrimpels. Deze kunnen we een pak verbeteren met een ooglidcorrectie. De functionele klacht komt later en gaat dan voornamelijk over een beperking van het bovenste gezichtsveld. Dit kunnen we ook objectiveren aan de hand van een gezichtsveldonderzoek.

Dit onderzoekje voor een ooglidcorrectie neemt enkele minuten in beslag en is noodzakelijk als we een terugbetaling van de behandeling willen. De meeste mensen komen echter niet in aanmerknig voor terugbetaling, de meeste ooglidcorrecties gaan door de mutualiteit dus als 'esthetisch' geklasseerd worden. Daar is dus geen terugbetaling voor voorzien.